Artikler‎ > ‎

Information til børn, unge og forældre i Klub Skovlunde d. 25/9 2020

indsendt 25. sep. 2020 06.42 af Klub Skovlunde   [ opdateret 25. sep. 2020 07.32 ]
Til børn, unge og forældre i Klub Skovlunde. 


Coronasituationen ændrer sig hurtigt. 
Ballerup kommune er fortsat en af de kommuner, der har et særligt fokus på grund af højt smittetryk. 

I Skovlunde har vi lykkeligvis ikke oplevet nye covid-19 smittede blandt skoleelever de seneste 10 dage, så det lader til at der er rimeligt styr på situationen. 
Det kan dog hurtigt ændre sig, hvis vi ikke konstant passer på. 

I forbindelse med coronasmittede børn i Skovlunde for 2 – 3 uger siden besluttede Skovlunde skole at holde børn og unge (og lærere) delt mellem Lundebjerg og Rosenlund, således at der ikke var overlap for at begrænse smittespredningen – og klubben fulgte med. 

Det har haft nogle omkostninger for de unge der går i 4 – 6 klasse. Fx unge der er tilknyttet afd. Lundebjerg på skovlundeskole kan således ikke gå til ridning i klubben – da det foregår på Ellekilde og unge fra afd. Rosenlund på skovlundeskole kan ikke deltage i rollespilsaktiviteter da det foregår på Lundebjerg. 

Anderledes er det for de unge fra 7. klasse og opad. For dem har det haft store konsekvenser. Mange kommer ikke i klubben for tiden fordi de ikke kan være sammen med deres kammerater der går på en anden matrikel. De fleste har typisk kammeratskabsrelationer fra tidligere klasser (før de blev delt), fra linjefag og fra fritidsaktiviteter. Resultatet er, at de ofte mødes andre steder i Skovlunde - typisk i Byparken, på aktivitetsområdet foran Ellekilde eller på Lundebjerg efter åbningstid. 

Disse unge vil vi meget gerne have ind i klubben igen, hvor vi har mulighed for at skabe fritidsaktiviteter og samværsformer, hvor Coronaanbefalingerne kan sikres, og hvor vi har påvirkningsmuligheder via dialog med de unge om god og målrettet opførsel. 

Vi tror at det er en bedre vej til at minimere smittespredning. 

Vi har stor respekt for skolens rammesætning for at undgå smittespredning i skoletiden, men der er også forskel på unges ageren i den obligatoriske skoledag og i deres fritidsliv. 

I første omgang åbner vi op for, at børn fra 4. til og med 6. klasse kan komme på den matrikel som relaterer sig til skolen – altså  Afd. Lundebjerg på Lundebjerg og Afd. Rosenlund på Ellekilde. Altså som det er nu. 

Unge fra 7. klasse og op, kan komme i en af vores 3 afdelinger, og være sammen med kammeraterne der, hvor de er. 

Det sker fra mandag den 28. september. 

Vi beklaget de mange forskelligartede udmeldinger og konstante korrektioner af praksis. Vi er klar over at det kan være svært at finde rundt i – både for jer, men også for medarbejderne. Det er en svær tid at navigere i, når tingene skifter hele tiden, men vi gør vores bedste for skabe det bedst mulige fritidstilbud til børn og unge i Skovlunde. 

Det er vores forhåbning, at vi ved fælles hjælp kan få vendt smittekurven så vi snart kan vende tilbage til normale klubaktiviteter. 

Hvem ved – måske allerede fra efterårsferien, hvis vi hjælper hinanden med de gode vaner. 

Vi er klar over, at Børne- og Undervisningsministeren netop har bedt jer aflyse sociale arrangementer. Klubben er som sådan ikke et socialt arrangement. Ungdomsringen (klubbernes hovedorganisation) som er medunderskriver af brevet fra ministeren opfordrer endda klubberne til at øge åbningstiden, hvis det er muligt. Hellere have de unge inde under kontrollerede forhold med påvirkningsmulighed end ude i miljøer uden rammer. 

Lad os sammen bidrage til at skabe gode og trygge rammer – forældre / skole / klub med de forskellige virkemidler, som vi har. 

Bedste hilsener. Klub Skovlunde. 
Comments