Artikler‎ > ‎

Klub Skovlunde får to nye kæmpe tårne

indsendt 31. mar. 2019 15.54 af Klub Skovlunde
Nu kan vi endelig afsløre den “hemmelighed” som vi i lang tid har gemt på. De sidste ting og aftaler er faldet på plads og vores samarbejdespartner har givet grønt lys til projektet. 

Sidste år søgte Klub Skovlunde “borger millionen”, som er en fond der giver penge til projekter der støtter og skaber aktiviteter for borgerne i Ballerup Kommune, og vi fik 750.000 kroner til vores projekt.

Klub Skovlundes projekt gå ud på, at der bygges to høje tårne på hver 30 meter. Et på matrikel Ellekilde og et på matrikel Lundebjerg.
Tårnene skal have mange forskellige funktioner og skal på grund at deres højde (kun 5 meter mindre end Rundetårn) bruges som et varetegn for Skovlunde, da de kan ses fra lang afstand. Tårnene får omtrent samme design som vi kender fra Zoo tårnet.
 

Det har været et stort ønske, at forbinde tårnene med en svævebane, så medlemmerne af Klub Skovlunde har en sjov og sikker måde at komme fra den ene matrikel til den anden. Borger kan også benytte svævebanen uden for åbningstiden. De skal så bruge deres sygesikring for at få adgang til banen, som man kender det fra biblioteket i dag. Det samme gælder hvis man bare vil nyde udsigten. Det skønnes, at man vil kunne se både Amager og Roskilde i godt vejr.

Rollespillerne har allerede indtænkt tårnene i deres spil og når de spiller, vil hvert tårn have et stort øje, der pryde toppen, inspireret af “Ringenes herre”.

På “Lundebjerg tårnet” får Skovlundes Klatreklub “Pløks” en del af ydersiden, hvor de sætter nogle klatre ruter op. Der kommer en rutsjebane der vil starte i 15 meters højde og under første etage vil der være ekstra store gynger og plads til forskellige boldlege.

Under “Ellekilde tårnet” bliver der en stor scene hvor der vil være optræden hver 2. weekend i sommerperioden. Øverst kommer der en lille lokal radio. Der vil blive mulighed for at rappelle på sydsiden og der vil blive en etage med børnekunstudstilling. Det vil være fugle på alle etager og ens for begge tårne er den elevator, der utraditionelt køre på ydersiden af tårnene. Der vil være farvet lys på tårnene om aftenen og er du borger i Ballerup Kommune, har du mulighed for at låne et tårn til fx. En børnefødselsdag mm.

Vi venter kun på den obligatoriske høringsrunde og så skal det franske firma “Plein de mensonges” der står for svævebanen, komme med et endeligt design.

Der skal lyde en stor tak til Ballerup Kommune og til de firmaer samt fonde der økonomisk har støtte projektet.

Tak til:

Lions Club - Nuuk

Metal & Stålhår A/S

Træt til tiden A/S

Toys r’ Story og RB Group

Lyd og lys-firmaet: Farveblind Tinitus og søn A/S

Kulturfonden: De små synder

Musikforeningen: De falske halse

Hvis alt gå vel står tårnene klar om præcis et år, altså d. 1. April 2020

Detaljer om projektet findes her! >>

Hilsen personalet.

Comments