Artikler‎ > ‎

Læringsmål indføres i Klub Skovlunde

indsendt 1. apr. 2018 02.00 af Klub Skovlunde   [ opdateret 1. apr. 2018 02.09 ]


Fritidsklubberne har samme krav til læringsmål, som man fx har i BFO'er og andre institutionerstyper, der ligner vores. 

Ballerup Kommune har bedt Klub Skovlunde om at udfærdige 3 meget konkrete praksis-læringsmål til vores medlemmer. 
Vi har valgt at udforme nogle praktiske læringsmål som vi mener, at alle Klub Skovlundes medlemmer kan have glæde af, nu som i fremtiden.

Det gælder for alle medlemmer, at det er obligatorisk at deltage i alle kurser. Møder man ikke på en kursusdag, modregnes det i ens kontigent, med en "bøde" på 200 kr pr. dag man ikke deltager.
Er der medlemmer der helt udebliver, vil der foruden dagsbøderne, blive arrangeret et møde med forældre, sagsbehandler og ledelsen, hvor yderligere sanktioner vil blive drøftet.

Forældre vil blive adviseret pr. mail to uger inden hvert kursus starter.  

Hvert kursus tager 3 dage med ca. 3 timer hver dag. Altså 9 timer i alt pr. kursus. 

Heste og Ridning.
Vi lærer hvordan man passer en hest. Muger i stalden, strigler og renser hove mm. 

Kommunikation og kropsprog når man er med hestene. Medlemmerne SKAL have se filmen "Heste hviskeren" inden, da mange af dens teknikker gennemgås i kurset.
 
Ridning i to gangarter. Vi gennemgår ikke gakkede gangarter og vi når ikke til at springe med hest. Vil man dette, skal man melde sig ind i rytterklubben.  

Bål og mad.
Praktisk læring i hvordan man tænder bål med og uden moderne hjælpemidler. Der gennemgås "pind mod pind" og "sten og mos" teknikker. Medbring gerne eget mos.

Mad på bål, hvor vi fx selv slagter en høne eller en af vores mad-kaniner. Vi renser dyret og tilbereder kødet samt tilbehør over bålet. Du skal selv medbringe din egen slagterkniv, da vi ikke har nok til alle. 

Vi laver en tipi som et svedehus og kører et indiansk tema. Denne dag skal man have skiftetøj med. 

Computer ABC og strøm.
Vi lærer kort om opbygning af en computer. Medlemmer SKAL hvad deres egen computer med, da vi har ikke nok til alle. Vi prøver at downloade en virus og ser hvad der sker med maskinen. Måske når vi at fjerne virusen, hvis tiden er til det. 

Strøm-kursus, hvor vi gennemgår strøm i praksis. Hvad vil det sige at få svagstrøm igennem sig. Hvor mange ampere skal der til at slå ihjel og kan man sende 10.000 volt gennem et menneske. Det er smadder sjov at se andre få strøm gennem sig, så vi håber på et sjovt kursus med masser af grin. 

PS. Har man dårligt hjerte SKAL det oplyses inden vi starter. 

Teenager kursus 
For alle i 8. klasse og opefter er der et obligatorisk kursus, vi kalder for "Teenager kursus". Man skal så ikke på Heste og Ridning kurset. 

Teenager sprog og kommunikation: 
Vi gennemgår forskellige teknikker i, at sige ting på måder, så omverden bedre forstår, hvad teenageren mener. Hvem kan man tillade sig at sige hvad til og hvornår. Kan man sige "smølf" istedet for "fuck" i alle sætninger og er det sundt at "sværge ved koranen" 300 gange om dagen? 

Vi har nogle praktiske øvelser i at tale til 5 forskellige typer af mennesker: Venner, Forældre, Arbejdsgiver/lærer/myndigheder, bedsteforældre og den lokale gangster. I denne del vil der være gæste optræden, så man kan øve sig på virkelige personer. Forældre er velkommen til at deltage. 

Teenagers krop: Vi gennemgår den horisontale korpspositur og vigtigheden af, at være vertikal bare en gang imellem. Forskellige teknikker til at få styr på de fødder der med sko på, altid lander i  sofaen eller på bordret.
 
Vi har et tema om kroppens odeur. Vi prøver forskellige teknikker til at sløre forskellige lugte. Vi udforsker den fine balance mellem den velduftende teenager og den parfume overhældte "det svider i mine øjne" teenager. 

Dette kursus holdes om aften og forældre er meget velkommen til dette kursus.

De første forløb vil blive afholdt kort efter d. 1 april.

MVH Klub Skovlunde.   
Comments