Om Klub Skovlunde‎ > ‎Dyrehold‎ > ‎

Kanin i Klub Skovlunde

Kaninhold i Klub Skovlunde

Måske går du med tanker om at få en kanin i Klub Skovlunde? På denne side kan du læse om hvad der skal til for at få en kanin, hvad det indebærer, og hvilket ansvar det er, at få kanin hos os. 

Til at starte med bliver du tilbudt en prøvekanin. Den skal du passe i 4 uger, hvor du kan se om det er ligeså sjovt og hyggeligt at have kanin som du havde regnet med. Hvis du efter 4 uger stadig gerne vil have kanin og vi vurderer at du har levet op til det ansvar det er at passe et levende dyr, er det tid til at du får en kaninkontrakt med hjem som skal underskrives af dine forældre, får et bur (hvis der er nogle ledige. Til tider er det nødvendigt med lodtrækning) og sidst men ikke mindst får din egen kanin. Husk at det ikke er nogen garanti at du kan få en kaninunge af klubben. 

Hvordan skal jeg passe min kanin?

  • Din kanin skal have mad og rent vand dagligt. OGSÅ i weekenderne.
  • Buret skal renses hver uge.
  • Din kanin har krav på daglig motion, kærlighed og samvær.
  • Bliver kaninen syg eller kommer alvorligt til skade og Klub Skovlunde IKKE kan hjælpe din kanin, betaler ejer / familie selv dyrlægeregningen.
  • Holder du ferie eller bliver du syg skal du forsøge at få en ven/veninde til at passe din kanin, hvis det ikke er muligt, skal du give den kaninansvarlige voksne besked om at du ikke kan passe din kanin.

Kanin unger - Hvordan fungerer det? Kaninunger er supersøde, desværre kan vi ikke bare få kaninunger hele året rundt, og vi kan ikke få kaninunger uden at have nogle ejere til dem først.

  • Hvis du ønsker at din kanin skal have unger, skal du aftale det med den kaninansvarlige voksne.
  • Hvis dit kæledyr får unger, uden aftale, er det dig og dine forældre der forpligter sig til at finde et nyt hjem til dem og / eller betaler for aflivning hos dyrlæge.
  • Hvis der kommer kaninunger uden aftale, kan personalet til enhver tid fjerne ungerne, hvis dette vurderes at være det bedste.

Fællesskab i kaningården. Vi vægter højt at der er et godt samarbejde og miljø i kaningården og at I hjælper hinanden når det er nødvendigt.

  • Som ejer er du forpligtet til at deltage i fællesarbejde i kaningården når det er nødvendigt (f.eks. rive i kaningården).
  • Som ejer, vil vi gerne opfordre dig til, at hjælpe de andre, hvis der er nogen der har behov for hjælp enten med pasning af kanin eller andre ting vedr. kaniner, særligt i ferierne.

Hvad så når jeg ikke vil have kanin mere? Den dag vi fornemmer manglende lyst / interesse for dyret, forbeholder vi os, retten til at afslutte samarbejdet. Barnet og forældrene vil blive kontaktet. Hvis du mister interessen for dyret er det dit ansvar at finde et nyt bosted / ejer til dyret (Hvis dette ikke er muligt kan aflivning være nødvendigt). Som regel står personalet til rådighed og hjælper gerne med at finde en ny ejer til din kanin, men det kan ske at du får af vide at vi først kan hjælpe dig til maj, når der starter ny medlemmer. Det vil i venteperioden fortsat være dit ansvar at passe kaninen. 

Hvad koster det at have kanin?

Det er gratis at have kanin i Klub Skovlunde. Vi sørger for mad, vand, halm, hø – dog med undtagelse af at din kanin skal have special kost. Man er forpligtet til at leje en lås af Klub Skovlunde.

Det fungerer ved at du betaler et depositum på 200 kr for lås og nøgler som bliver tilbagebetalt ved aflevering af lås og 2 nøgler i god stand.

Bliver alle nøglerne væk er man forpligtet til at leje en ny lås og derved betale et nyt depositum på 200 kr.

Comments